Oud papier

Iedere 4 weken wordt door ons in de waterwijk het oud papier ingezameld.

Dit is een leuk potje voor ons waar wij door het jaar heen leuke dingen voor de kinderen mee kunnen doen , zoals bijvoorbeeld op de nationale speeltuindag iets lekkers voor de kinderen weggeven, een springkussen kunnen plaatsen en wat al niet meer. Natuurlijk is dat ook een bron van inkomsten waar wij onze rekeningen mee kunnen betalen, er moet net als iedereen ook gewoon huur voor het pand en elektra e.d. worden betaald

Het papier wordt ingezameld middels de bekende kliko's, bent u echter niet in het bezit van een kliko dan kunt u het toch nog gewoon aanbieden. Kijk bijvoorbeeld op de ophaaldag of er nog plek is in een kliko die klaar staat en doe het daar dan bij of bind het pakketje bij elkaar en zet het dan naast die kliko's. Let u dan wel op dat erbij geplaatst papier in een doos of een pakket nooit zwaarder mag zijn dan 5 kg en altijd bij de kliko's moet staan. Zet u het gewoon ergens los in de straat neer dan wordt dat niet meegenomen.

Hieronder geven wij de data van de inzameldagen voor 2017 in de waterwijk.

7 januari 4 februari 4 maart 1 april
29 april 27 mei 24 juni 22 juli
19 augustus 16 september 14 oktober 11 november
9 december      

 

Graag attenderen wij u nog even op de inhoud van de kliko's, steeds vaker moeten wij kliko's laten staan omdat deze niet met papier zijn gevuld (zoals bedoeld) maar met restafval erbij. De papier kliko is alleen bedoeld voor papier en het door ons aanbieden van een vracht papier met restafval daarin kan betekenen dat die partij gewoon wordt afgekeurd en dus dat wij daar niets voor krijgen betaald.

Dit is dan niet alleen zonde van onze tijd maar nog veel meer omdat er dan geen opbrengsten zijn, dus let u s.v.p. op dat u alleen papier aanbied in die kliko.