Hier geven wij u een weergave van regelmatig gestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden. Zit uw vraag hier niet tussen dan kunt u deze natuurlijk altijd aan ons stellen door ons een mailtje te sturen.

Vraag en Antwoord

Al onze activiteiten staan op onze website, eventuele omschrijvingen voegen wij toe als wij die activiteit gaan ontwikkelen. Die activiteiten pagina kunt u vinden onder het menu kopje “activiteiten”. Ongeveer 1 a 1,5 maand voor de activiteit voegen wij ook de link naar de aanmeldpagina voor die activiteit toe, indien aanmelden verplicht is, en kunt u beginnen met aanmelden. Tegelijk hiermee plaatsen wij ook de activiteit op onze facebookpagina. Niet voor alle activiteiten geld dat aanmelden verplicht is, u kunt dat zien in de omschrijving.

Dat kan via ons mailadres, info@schateiland-lelystad.nl, natuurlijk hebben wij wel telefoon maar aangezien wij onze aandacht liever richten op de veiligheid van onze bezoekers hebben wij niet altijd tijd om de telefoon aan te nemen. Dus als u ons dringend nodig hebt dan is mail of een bericht via onze facebook pagina de snelste manier.

Dat zit heel simpel, u bent in een speeltuin dus beiden zijn hier verboden.

Nee, sinds een aantal jaren is de speeltuin rookvrij. Wilt u toch roken dan dient u dit buiten de hekken te doen op gepaste afstand daarvan.

Mits u dit bij ons meld en u alleen een elektrische of gas bbq gebruikt mag dat. Kolen bbq’s zijn bij ons ten strengste verboden.

Helaas is het zo dat veel mensen de speeltuin als een prachtige plek beschouwen voor het afsteken van vuurwerk. Op zich is dat natuurlijk ook wel zo maar wij zijn minder blij als dat afsteken schade of zelfs onbruikbare speeltoestellen oplevert en daarom sluiten wij meestal vlak voor kerst de speeltuin af tot een paar dagen na oud & nieuw. Afsluiten betekend nog niet altijd dat het dan ook niet gebeurd want er zijn nog altijd mensen die gewoon over het hek klimmen maar die zijn dan wel gewaarschuwd dat ze op dat moment verboden terrein terrein betreden en kans op een flinke bekeuring lopen als de politie een controle ronde doet.

De speeltuin is altijd geopend, u kunt altijd naar binnen om de kinderen te laten spelen. Van april tot en met september is ons gebouwtje geopend van 12 tot 17 uur voor versnaperingen en toilet gebruik. Gedurende die tijd houden wij natuurlijk ook toezicht.

In het seizoen april t/m september zijn wij elke dag open van 12 tot 17 uur, maar als het nu erg slecht weer is komt u ook niet naar de speeltuin dus blijven wij ook lekker thuis. Echter zijn wij wel gesloten op enkele feestdagen zoals bijvoorbeeld koningsdag, dan is het gezellig in het centrum en op de speeltuin erg rustig maar ook op moederdag blijven wij dicht omdat onze ervaring is dat men dat meestal gezellig thuis met de kids viert.

Buiten het seizoen Oktober t/m Maart zijn wij gesloten, wij zijn dan alleen op de woensdag en zaterdag eventjes aanwezig om de tuin op te ruimen of voor onderhoud.