Rookvrije speeltuin

Iedereen heeft het er wel eens over, stoppen met roken en steeds vaker horen we in het nieuws dat er weer van overheidswegen een rookverbod wordt opgelegd in een gebouw of waar dan ook.

Natuurlijk hebben de rokers daar een antwoord op net als de niet rokers en natuurlijk zijn die allemaal te begrijpen. Wij als bestuur hebben het hier ook wel eens over, willen wij de speeltuin rookvrij maken en dan zijn wij het feitelijk wel eens met elkaar dat het voor de kinderen beter zou zijn als dat dus gebeurd maar dan komen er gelijk weer de nodige maatregelen om de hoek kijken waar wij als vrijwilliger mee te maken gaan krijgen en dan rijst de vraag of wij dat willen tenslotte zijn wij vrijwilliger he en doen dit werk voor ons plezier en U.

Er zijn nog geen opgelegde maatregelen die dit verplichten en dus hebben wij daar feitelijk nog nooit veel aandacht aan besteed maar wil niet zeggen dat wij daar tegen zijn. De meeste van ons, bestuur en vrijwilligers, zijn rokers maar kunnen er best wel mee leven dat er op en in de speeltuin en aangrenzende delen, zoals voetbalveld, niet meer gerookt zal worden.

Maar als wij dit gaan realiseren dan willen wij natuurlijk wel dat de meerderheid daar ook achter staat en dat dan ook uitdraagt naar anderen, oftewel niet roepen dat de speeltuin rookvrij moet worden maar daar zelf ook 100 % aan meewerken. Dat meewerken betekend dan ook anderen hierop aanspreken als er gerookt wordt.