Skip to content

De kans dat Schateiland 2022 niet open zou gaan was heel groot aanwezig.

Schateiland draait voor u en kreeg daarvoor jaarlijks een deel van de kosten in de vorm van subsidie van de gemeente, voor 2022 heeft de gemeente deze aanvraag afgewezen wat dus inhoud dat er niet voldoende geld is om de speeltuin draaiende te houden. Wat komen we tekort, feitelijk heel simpel en wel het bedrag wat wij altijd aan subsidie vragen en wel 8000 €.

Door het corona gedoe hebben wij vorig jaar natuurlijk ook een klap gehad en dat vertaald zich nu in een tekort aan middelen wat vertaald betekend dat de pot leeg is en dat wij door het weigeren van de subsidie dus geen middelen hebben om zelfs maar de rekeningen te betalen laat staan om komend jaar de boel op te starten. Al jaren hebben wij moeten interen op ons spaargeld omdat deze brave gemeente dan wel subsidie geeft (gaf) maar er niet bij stilstaat dat de kosten kant voor ons wel blijft stijgen, tenslotte verhogen zij elk jaar ook netjes de huur voor het pand met een x percentage en u en wij begrijpen dan wel dat als je bij het subsidie bedrag blijft wat je al jaren uitdeelt er dan ooit een probleem gaat ontstaan. Nou dat probleem is bereikt want de pot is leeg.

Wij hebben diverse keren oproepen gedaan om ons te steunen door het doen van een donatie, daarmee helpt u uw speeltuin en daardoor geeft u ook gelijk het belang van de speeltuin aan, meerderen hebben ook daadwerkelijk een donatie gedaan echter het beoogde doel is niet gehaald, maar gelukkig was dat wel net voldoende om dit jaar door te kunnen draaien. Maar nu is de pot leeg en door het weigeren van de subsidie dus ook geen vooruitzicht voor het komend jaar dat we ook maar zouden kunnen starten, gelukkig zijn er een aantal personen in gesprongen en hebben ons een leuk bedrag doen toekomen waarmee wij in ieder geval de rekeningen kunnen voldoen en opstarten. Het is nog niet voldoende hoor dus blijft u s.v.p. doneren zodat wij ook de rest van komend jaar kunnen doen wat we graag willen en dat is het speelplezier van uw kind(eren) zeker stellen en natuurlijk ook alle activiteiten door kunnen laten gaan. U heeft alle jaren gratis gebruik kunnen maken hiervan en door het doen van een kleine bijdrage kunt u dat blijven doen maar dan moet er wel voldoende binnen komen.

Voor deze gemeente hebben we geen goed woord over, er wordt aan alle kanten geld over de balk gegooid, natuurlijk moet een stad vooruit maar soms vragen wij ons wel eens af of dat nu echt moet in die vorm. Natuurlijk gunnen wij iedereen zijn of haar deel hoor maar deze gemeente heeft dit initiatief ooit van harte ondersteund en nu voor die paar duizend euro laten ze ons stikken.

Misschien denken wij wel te simpel hoor en natuurlijk weten wij ook wel dat niet iedereen dat kan maar als elke bezoeker die in de loop van het jaar bij ons komt nou eens simpel genoeg 1 € in onze donatie pot gooit (die staat bij ons raam) dan zou daar wel eens een heel leuk bedrag uit kunnen komen maar dat gebeurd niet want men (een hoop dan) komt liever met een tas vol met drinken en ijsjes e.d naar binnen en laat ons voor de opruimkosten opdraaien en sommige hebben dan zelfs nog het lef om ons te vragen of hun ijsjes even bij ons in de vriezer mogen.