Speeltuin rookvrij

Vorig jaar zijn wij een poll gestart met de vraag wat u als bezoeker van de speeltuin zou willen hiermee en alhoewel deze poll nou niet zo vaak als wij hadden verwacht werd ingevuld was de algemene opinie toch wel duidelijk voor ons.

Wij als bestuur en vrijwilligers zijn bijna allemaal rokers (helaas) maar kunnen ons echt wel voorstellen wat roken bij kinderen betekend en wij realiseren ons ook dat er een moment komt dat dit van boven af gaat worden opgelegd dus hebben wij de knoop doorgehakt.

Vanaf 1 januari 2018 is de hele speeltuin rookvrij, inclusief het voetbalveld.

Dat zal natuurlijk niet zonder slag of stoot gaan, als eerste gaan wij de daarvoor benodigde borden bestellen en plaatsen zodat het voor iedereen zichtbaar is en vanaf dan gaan wij handhaven hierop. Dat zal uiterlijk vanaf de seizoensopening in april zijn.

Waar mag dan wel gerookt worden:

  • op het basketbalveld bij het bankje daar mag u dan indien gewenst uw sigaret roken. Net buiten het hek niet want dat helpt niet omdat de kinderen daardoor naar binnen moeten en dan alsnog door een muur van rook moeten.
  • Aan de achterkant aan de slootkant waar het wandelpad loopt.

Wij hopen natuurlijk dat u allen hieraan meewerkt en als u iemand toch ziet roken hem of haar wijst op deze nieuwe regel. Uiteraard geld deze nieuwe regel net als alle andere ook als wij er niet zijn.